“Veel mensen zien technologie als een gevaar, maar door technologie te omarmen en in te zetten op de juiste plekken en momenten binnen je bedrijf, kun je niet alleen een hoop tijd en moeite besparen, maar bereid je je ook voor op een toekomst waarin technologie steeds belangrijker wordt. Alles wordt efficiënter, sneller, gemakkelijker, en verlaagt de kans op menselijke fouten. Het gebruiken van technologie wordt een onderdeel van je functie, in plaats van het te vervangen. De missie van TMM is daarom niet slechts het ontwikkelen van digitale producten. We willen ook het knowhow meegeven aan ondernemers om zelf de controle over hun digitale product te hebben en te behouden.”
Innovatie is iets magisch. Maar wat doe je met een goed idee als je de middelen niet hebt om het te realiseren? Dat is waar de missie van TMM om gaat. Met een team van drie gepassioneerde ondernemers met elk hun eigen specialiteit, is TMM uitgegroeid tot een go-to partner in de ontwikkeling van software oplossingen en venture building. Met als uiteindelijk doel om inspirerende ideeën tot leven te wekken.
Na enige tijd te hebben gestudeerd in Litouwen en Amerika in 2009 en 2010, begon mijn passie voor ondernemerschap verder te groeien. Uit deze passie kwam Billink voort: een innovatieve software-oplossing die het mogelijk maakt om eenvoudig achteraf te betalen na een online aankoop. Tijdens het proces van het zoeken naar een oplossing en de uitwerking ervan, ben ik me meer en meer gaan realiseren dat mijn passie ligt in innovatie, goede ideeën en mensen helpen om deze ideeën tot leven te wekken. In mijn vrije tijd ging ik geregeld naar netwerkevents om innovatieve ondernemers te ontmoeten. Zij hadden allemaal ten minste één ding gemeen: een briljant idee, maar niet de juiste tools om het te realiseren.
Thus Meddens Mudde (TMM)
Ik wilde meer kunnen betekenen dan slechts advies geven op een willekeurig netwerk even en ik besloot mijn avonduren te besteden aan het bouwen van software oplossingen. Dit begon bij het bedrijf House of Einstein, een e-commerce platform met gepersonaliseerde kledingboxen. Tot in de late uurtjes hielp ik de oprichters met de ontwikkeling van een oplossing. En nadat de software eenmaal was gebouwd, hadden we iemand nodig om het programma te implementeren. Hier kwam Silvan Thus in beeld, de toekomstige co-founder van Thus Meddens en uiteindelijk TMM Ventures en TMM Technology.
Silvan en ik hadden dezelfde ideeën over software bouwen en het opzetten van development teams. Om nog betere software te kunnen bouwen, zetten we een extern team van ontwikkelaars in die ik kende vanuit mijn eigen netwerk. Op die manier hoeft men niet zelf een development team aan te nemen, maar kunnen ze tijdelijk gebruik maken van een extern interim team. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar de juiste developer voor je project en bespaar je een hoop tijd, moeite en geld. Naast de ontwikkeling en implementatie van software oplossingen, pakten we vanuit Thus Meddens ook IT Due Diligence op. Zo kwamen er stukje bij beetje steeds meer IT services bij, en konden we langzamerhand een mooier totaalpakket aanbieden bij innovatievelingen die de juiste tools en know-how niet op zak hebben.
TMM Ventures & Technology
Het volgende hoofdstuk van TMM kwam voort uit een vraag naar investeerders. Veel startups hadden naast de technische helpende hand ook behoefte aan de juiste middelen om verder te groeien. En hoewel we inmiddels een mooi totaalpakket konden aanbieden op het gebied van softwareontwikkeling, misten we iemand met een uitstekend gevoel voor ontwerp en marketing. Zo kwam Rutger Mudde in beeld en vormden we samen Thus Meddens Mudde, oftewel: TMM.
TMM breidde zich al vrij snel uit naar twee verschillende type services: TMM Ventures en TMM Technology. Waar TMM Ventures zicht richt op investeringen, cash for equity en venture building, focust TMM Technology zich op IT-services zoals software development, due diligence en UI/UX design. Met deze combinatie van diensten werken we samen met klanten die op zoek zijn naar een digitale oplossing, het liefst een product, maar niet de middelen en mensen in huis hebben om een passende oplossing te ontwikkelen. Meestal begint zo’n klant als een startup, waarbij we helpen met de ontwikkeling van een software product en eventueel bijstaan als investeerder. Daarna kan het bedrijf doorgroeien naar een scale-up, waardoor onze rol als hoofdontwikkelaar afneemt maar we nog steeds betrokken blijven bij de groei.